Make your own free website on Tripod.com

..:: Dollz-corner ::..

..:: Uitleg ::..

..:: Home ::..
..:: Uitleg ::..
..:: Mijn Dollz ::..
..::Dollzmakers::..

Uitleg over dollz:

Blinkies:
 
Om blinkies te maken heb je een goed programma nodig. Ik gebruik daarvoor Gif Movie Gear. Dat is een programma om kleine filmpjes mee te maken. Je moet nooit beginnen met een moeilijk lang woord, maar gewoon met een kort woordje. Laten we eerst maar dit plaatje gebruiken:

doll.jpg

Sla dit plaatje op in een goeie map. Des noods maak je een nieuwe map aan speciaal voor blinkies. Open het plaatje in Paint. (Paint zit standaart op elke computer!) Je drukt op het vergrootglaasje in het balkje links. Ga nu naar het plaatje en klink erop. Je ziet dat het plaatje groter wordt. Kies een ander kleurtje uit dan de kleur van de letters. Ik heb hier voor zwart gekozen. Nu pak je het potloodje en je gaat de "a" van Alone eerst kleuren. Als je dat hebt gedaan, ziet het er waarschijnlijk zo uit:

doll1.jpg

Sla dit plaatje op als bijv. doll1.jpg. Nu open je het plaatje doll.jpg weer. Doe nu hetzelfde als dat je eerst hebt gedaan, alleen dan kleur je de "L" van Alone. Die kun je een ander kleurtje maken, maar ik houd het op zwart. Sla ook dit plaatje weer op en ga zo door tot je de laatste letter hebt gadaan. Dat is dus de "E". Open nu Gif Movie Maker. Open al je tekeningetjes. (Doll.jpg t/m doll5.jpg) Selecteer ze allemaal en druk op het klokje. Nu komt er een ander schermpje tevoorschijn. Daar druk je op play. Nu zie je, je plaatje. Je kunt de tijd altijd nog instellen. Sla nu het plaatje op. En KLAAR!!! Mijn resultaat zie je hier:

untitled.gif

Dollz opslaan:
 
Heb je een doll/blinkie gemaakt op internet? En je wil hem opslaan? Dat is simpel. Op je toetsenbord zit een knop: Print screen. Zorg dat je doll goed in beeld staat en druk op print screen. Open Paint. Ga daar naar bewerken en druk op plakken. Nu zie je jouw doll (+ het hele beeld) in Paint. Knip je doll uit en druk er met rechts op. Daar staat kopieŽren naar. Klik daarop en sla hem op! KLAAR!!! (Deze methode kun je natuurlijk overal aan toepassen. Zoals flashsite's!)
 
Een Dollzmaker op je site:
 
Ik wilde eerst heel graag een dollzmaker op mijn eigen site. Ik las op heel veel site's dat je palace moest downloaden en daar alles moest uitknippen en plakken. Daar had ik helemaal geen zin in. Ik gaf het bijna op, tot een vriendin mij een HTML-code stuurde. Die kon ik op een site zetten. Dus dat deed ik. Het bleek een werkende dollz maker te zijn. Het is dus heel makkelijk om een dollzmaker op je site te zetten! Alles wat je nodig hebt, is een goeie site, waar je HTML-code's kunt invoeren! Waar ik mijn dollzmakers vandaan heb, zijn de volgende site's:
 
en
 
Ik hoop dat je er wat aan hebt! ;) Veel plezier en verder mee!!!